Lees altijd onze disclaimer tot het einde van het artikel of klik op de link 'lees verder' op onze website om de disclaimer volledig te lezen.

De Aardse boor (D1), is een unieke oefening die de Koninklijke Marine gebruikte in de diepzee, van 1960 tot het begin van de jaren 1970. In deze diepzeeduiken is de boor uitgerust met een kleine buis, die is aangesloten op een oliepomp, en het wordt vervolgens gebruikt om rotsen te breken. Het boren gebeurt met de hand, en is een zeer gevaarlijke operatie. In de diepzee is het water erg koud, en daarom is het niet geschikt voor handboren. De waterdruk is aan het oppervlak van de aarde, en op dit moment is het niet mogelijk om een draagbare boor te gebruiken. Daarom is een hogedrukwaterboor nodig. In Nederland zijn er echter veel andere bedrijven die gebruik maken van waterboren en deze zijn zeer effectief in het boren. De oliemaatschappijen zijn ook op zoek naar nieuwe methoden van oliewinning, en we gaan deze methoden bespreken in een toekomstig artikel.

U bent verantwoordelijk voor uw aankoopbeslissingen. U dient zich ervan bewust te zijn dat we niet zijn aangesloten bij een van de sites op deze website, noch nemen we enige verantwoordelijkheid voor producten en diensten die worden geleverd door of gekocht via de sites. Onze enige aansluiting bij deze bedrijven is om te linken naar onze affiliate programma's.

Alle informatie op deze website, inclusief afbeeldingen en tekst, is eigendom van de Aardeboorvergelijk Centraal (AAG) en elke reproductie is verboden zonder onze schriftelijke toestemming. Deze website kan affiliate links bevatten, wat betekent dat als je op een link klikt of iets van ons koopt, je helpt de site te ondersteunen. U hoeft geen van de verstrekte links te gebruiken, maar ze helpen ons om de best mogelijke informatie op aarde te blijven verstrekken. Gelieve ons te helpen door het maken van een kleine aankoop met behulp van de links of gewoon een bezoek aan ons. We stellen uw steun op prijs.